Фото без опису

26 квітня минає 35 років від того дня, коли Україну спіткала страшна трагедія - техногенна катастрофа, спричинена вибухом на Чорнобильській АЕС.

Напередодні річниці, 20 квітня бібліотекарі центральної бібліотеки приєднались до онлайн презентації книги «Реактори не вибухають» авторами якої є, Катерина Міхаліцина та Станіслав Дворницький. Цю книжку створено, щоб пояснити катастрофу людям, які народилися вже далеко по ній. Аби «Чорнобиль» був не просто словом, за яким упізнають Україну, а усвідомленим історичним досвідом. Його тут показано в кількох вимірах: технічному, емоційному, природничому, політичному.

Завдяки Програмі поповнення фондів від Українського інституту книги дана книга вже знаходиться у фонді нашої бібліотеки. До бібліотеки також надійшло ще багато цікавих книг Чорнобильської тематики, а саме «Квіти біля четвертого», автором якої є також Катерина Міхаліцина, «Чорнобильський пес Аксель», «Чорнобильська бувальщина» Анатолія Андржеєвського, «Чорнобиль: етюди з натури» Олега Векленка та «Чорнобиль. Я бачив» Володимира Шовкошитного. Дякуємо організаторам та авторам книги, за цікаву презентацію, а наших читачів запрошуємо до бібліотеки ознайомитися із новинками.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису