Фото без опису

Тарас Григорович Шевченко, Кобзар свого народу, найвідоміший письменник в історії української літератури.

В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам'ятає і шанує людство. У березневі дні ми знову згадуємо великого сина нашого народу - Тараса Шевченка.

207 рік минув з дня народження поета, проте і нині живе під сонцем України Кобзареве слово.

Для глибшого ознайомлення учнів із життєвим і творчим шляхом поета у Рудківській публічно-шкільній бібліотеці - філії проведено тематичну годину «Всміхніться квіти березневі і принесе весь білий світ уклін і шану Кобзареві». Учні дізналися, що поезія Т.Г. Шевченка стала нетлінною частиною духовного буття українського народу. Т.Г. Шевченко для нас — це не тільки те, що вивчають, а й те, чим живуть, з чого черпають сили й надії

Учні розгадували кросворди «З якого твору». Позмагались на кращого знавця життя і творчості поета, відчули, як через його твори проходить любов до України, народу, рідної мови.

Тарас Шевченко все своє життя, весь свій могутній талант присвятив українському народові: своїм сучасникам і нам, нащадкам. Будьмо вдячні йому і за «Заповіт», і за «Гайдамаків», і за «Катерину». Читаймо, вивчаймо Шевченкові твори, шануймо те, що залишив нам у спадок Великий Кобзар.

Вивчаймо його, думаймо над його істиною, виконуймо його заповіти, які посилав він синам свого народу. 1 серед них — найперший і найголовніший:

Свою Україну любіть,

Любіть її.., Во время люте,

В останню тяжкую минуту

За неї Господа моліть.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису