Фото без опису

Демидівська селищна рада закликає зберегти первоцвіти!

 

Нарешті прийшла довгоочікувана весна, сходить сніг і вже скоро великих обсягів набуде торгівля ранньоквітучими весняними рослинами – первоцвітами.

За інформацією Державної екологічної інспекції Поліського округу, у період з березня і до травня буде посилено заходи державного нагляду (контролю) щодо збереження ранньоквітучих об’єктів рослинного світу. Проводитимуться перевірки місць збору та збуту декоративних рослин, під час перевезення на автошляхах та в пунктах пропуску через державний кордон.

Крім того відповідно до статті 881 КУпАП порушення порядку придбання чи збуту об'єктів рослинного світу, занесених до Червоної Книги України, тягне за собою накладення штрафу від 1700 до 3655 гривень із конфіскацією об'єктів рослинного світу

Пам’ятайте, купуючи букетики первоцвітів, ви стимулюєте продавців до ще більшого збору цих рослин у наступні роки, адже є попит – є і пропозиція. А до 8-го березня жінкам буде не менш приємно отримати придбаний у магазині горщик із декоративними крокусами чи гіацинтами. Тільки наша особиста відмова від купівлі зникаючих квітів дасть їм шанс рости і квітувати щовесни.

Демидівська селищна рада закликає громадян проявити свою екологічну свідомість та допомогти зберегти такі прекрасні дари природи. У випадку виявлення фактів порушень, пропонуємо повідомляти відповідні служби з метою притягнення винних до адміністративної відповідальності.