Фото без опису

Майдан ридав, а Сотня в небо йшла,

Один за одним наче янголята.

Тут, на землі прощались матері,

А в небі зустрічала Божа Мати.

Майдан стогнав, а Сотня в небо йшла,

Земля змішалась з кров’ю і сльозами.

Ридали всі: і рідні, і чужі,

І кров текла із серця, наче з рани.

 

На шляху до Незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку є і Герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби із злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя.

День Героїв Небесної Сотні — пам’ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.

19 лютого біля пам’ятника «Борцям за волю та незалежність України» у селищі Демидівка вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні. У заході взяли участь селищний голова Сергій Радченко, заступник голови райдержадміністрації, депутат селищної ради Петро Шелест,  громада селища. 

Поминальну панахиду за загиблими відслужили Благочинний Демидівського благочиння ПЦУ Василь Іваник та священнослужитель храму Івана Богослова ПЦУ смт Демидівка Євгеній Іваник.

Присутні хвилиною мовчання згадали кожного Героя Небесної Сотні, схиливши голови в тихій молитві за їхні душі. Покладено квіти до пам’ятного знаку «Борцям за волю та незалежність України», меморіальної дошки учасника Революції Гідності, військовослужбовця Зубчука Романа, могил учасників АТО Зубчука Романа, Маринкевича Василя, Огійчука Петра, Дубовського Романа, Дяченка Володимира.

Перед учасниками заходу виступили вчитель предмету «Захист України» ОЗ Демидівський ліцей, заступник голови Демидівської районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану Юрій Булейко та житель смт Демидівка Іван Березюк, закликаючи у виступі  пам’ятати тих, хто поклав свої життя за наше майбутнє та бути гідними їх подвигу.

У цей день, усі ми згадали Героїв, які змусили нас подивитися на життя зовсім по іншому, і які своїм прикладом показали, як треба відстоювати незалежність України. Саме завдяки Майдану наша держава довела всьому світові гідність, мужність і тверду волю українського народу до справедливості.

Наші герої, наші брати та сестри, які жили й загинули в ім’я України, ніколи не будуть забуті. Герої не вмирають! Вони завжди будуть в наших серцях.

Слава Україні! — Героям слава!