Фото без опису

В Демидівці облаштували перші 2 майданчики із контейнерами для роздільного збору сміття

 

В Демидівці в мікрорайоні «Берлін» обладнали перші два спеціальні майданчики та встановили контейнери для роздільного збору сміття.

У процесі реалізації проєкту з роздільного збирання відходів, який реалізується Демидівською селищною радою за фінансової підтримки з обласного бюджету було закуплено контейнери для сортування сміття.

Відповідні контейнери встановили на вул. Перемоги, де наявна багатоповерхова забудова. Силами працівників КЗ «Добробут» здійснено облаштування майданчиків, які відповідають державним санітарним вимогам – мають огородження, накриття і тверду основу. Також заплановано встановлення ще 2 майданчиків у смт Демидівка.

Усі контейнери для відходів мають маркування, яке полегшить сортування «Сухі відходи», «Вологі відходи» і «Вторинна сировина». Також поруч розміщено інформаційні щити з правилами користування.

Нагадуємо, що у контейнер для збору сухих відходів можна викидати: метал, посуд, одяг, взуття, поліетиленові пакети, ємності з-під побутової хімії. Також сюди слід викидати забруднені папір і скло, які неможливо здати у вторсировину.

У контейнер для вологих відходів слід кидати залишки їжі, органічні відходи, кімнатні рослини, засоби гігієни.

У контейнер для збору вторсировини можна викидати: пластикові пляшки та упаковку, пакети з супермаркетів, плівку стрейч та поліпропіленову плівку, одноразові стаканчики та пластикові контейнери. Також бажано задля економії місця, попередньо зім’яти пляшки та зняти з них кришки. Також сюди можна викидати картон і папір – використані зошити, паперові обгортки, пусті коробки тощо.

Варто додати, що небезпечні відходи, до яких належать: енергоощадні лампи, батарейки та інше необхідно збирати в окремі контейнери з кришкою та здавати на утилізацію.

В опорних школах громади будуть організовані відповідні навчальні заняття: яке сміття в який контейнер має потрапити. Виготовлено невеликі макети контейнерів, щоб школярі на практиці побачили, як сортувати сміття за видами матеріалів. Сподіваємося, що вдома діти поділяться отриманими знаннями зі старшими родичами.

Звертаємо увагу, що договір на вивезення сміття із Демидівським ВУЖКГ має підписати кожен власник домоволодіння. Адже мешканців штрафуватимуть за несанкціоноване вивезення відходів. Йдеться про невеликі суми, проте членам громади потрібно думати не про те, як насмітити й уникнути покарання, а як утилізувати сміття цивілізовано. Лише у цьому випадку вулиці населених пунктів громади виглядатимуть по-європейськи чисто.

 

Діяльність проводиться в рамках проєкту «Підвищення екологічної культури в громадах-учасниках міжмуніципальної співпраці шляхом запровадження збору твердих побутових відходів», що реалізовується Демидівською селищною радою у партнерстві з Бокіймівською, Боремельською та Вовковиївською сільськими радами в рамках щорічного обласного конкурсу проєктів розвитку територіальних громад.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису