Подаруй частинку себе дітям

Фото без опису

Сьогодні кожен із нас може допомогти діткам, позбавленим родинного тепла, відчути нашу турботу

Демидівська селищна рада пропонує охочим допомогти маленьким жителям громади, які опинилися в складних життєвих обставинах. Реальна допомога полягає в тому, щоб стати патронатним вихователем для таких дітей за фінансової підтримки держави. Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація в сім’ї патронатного вихователя («тимчасових батьків») на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин. Метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом із батьками або іншими законними представниками.

Патронатними вихователями можуть бути громадяни України віком від 35 до 60 років (для жінки) і від 35 до 65 років (для чоловіка), які перебувають у зареєстрованому шлюбі; проживають на спільній житловій площі; мають позитивний досвід виховання дітей; одна (один) з яких виконання обов’язків патронатного вихователя не поєднує з іншою трудовою діяльністю; пройшли курси спеціальної підготовки; відповідають іншим вимогам, визначеним у чинному законодавстві.

Основні завдання патронатних вихователів:

  • забезпечення догляду, виховання, збереження життя та здоров’я дитини в період її перебування в патронатній сім’ї;
  • соціально-педагогічна підтримка та сприяння медичній, психологічній і соціальній реабілітації дитини;
  • створення умов для підтримки контактів дитини з її біологічними батьками, родичами, окрім випадків, коли це може завдати шкоди життю й здоров’ю дитини;
  • підготовка дитини до повернення в біологічну сім’ю чи влаштування в іншу форму сімейного виховання.

За додатковою інформацією та для подання заявки звертатися до комунального закладу «Турбота» Демидівської селищної ради за адресою смт Демидівка, вул. Кооперативна, 4.