Фото без опису

До уваги депутатів Демидівської селищної ради!

1 січня 2020 року стартував черговий етап електронного декларування в Україні.

Звертаємо Вашу увагу, що Законом України «Про запобігання корупції» (статтями 3,45), Рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції від 10.06.2016 №2 (зі змінами) «Про початок роботи системи подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування» передбачено, що депутати селищних рад повинні подавати декларації осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

За 2019 рік така декларація повинна бути подана в термін з 01.01.2020 року до 00:00 год. 01.04.2020 року шляхом заповнення декларацій на офіційному веб сайті Національного агентства з питань запобігання корупції: https://nazk.gov.ua у розділі «Задекларуй».

Під час заповнення декларацій важливо враховувати зміни, пов’язані із застосуванням оновленого антикорупційного законодавства. Національне агентство на своєму офіційному веб сайті постійно доповнює та актуалізує інформацію, яка може стати корисною для заповнення та подання декларації.

Так, на сайті НАЗК  у розділі «Декларування»  необхідно знайти вікно «Всі новини» та обрати інформацію «До уваги суб’єктів декларування!», зайшовши на цю сторінку, Ви можете ознайомитись :

Суб’єктам декларування необхідно завчасно перевірити актуальність адреси своєї електронної поштової скриньки та чинність кваліфікованого електронного підпису (КЕП). Перед початком роботи з Реєстром декларацій переконайтеся у наявності усієї необхідної інформації для заповнення декларації.

Відповідальність за порушення вимог фінансового контролю, щодо подання електронної декларації, визначено статтею 172-6 Кодексу України про адміністративні порушення, за декларування недостовірної інформації  передбачено відповідальність статтею 366-1 Кримінального кодексу України.