Фото без опису

До уваги депутатів Демидівської селищної ради

восьмого скликання!

Звертаємо Вашу увагу, що Законом України «Про запобігання корупції» (статтями 3,45),  Рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції від 10.06.2016 №2 (зі змінами) «Про початок роботи системи подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування» передбачено, що суб’єкти декларування повинні подавати електронні декларації. Зокрема, повідомляємо, що особа, обрана депутатом місцевої ради є суб’єктом декларування та зобов’язана подати відповідну  електронну декларацію:

- відповідно до ч.3 ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції» особа, яка претендує на відповідну посаду подає в установленому Законом порядку декларацію «кандидата на посаду» за минулий рік. Особа, обрана депутатом місцевої ради, подає декларацію впродовж п’ятнадцяти календарних днів з дня набуття повноважень відповідно депутата, а саме з дня відкриття першої сесії відповідної  місцевої ради

Вищезазначену електронну декларацію необхідно подати шляхом заповнення відповідної декларації на офіційному веб сайті Національного агентства з питань запобігання корупції: https://nazk.gov.ua у розділі  «Декларування»  - «Подати декларацію».

Під час заповнення декларацій важливо враховувати зміни, пов’язані із застосуванням оновленого антикорупційного законодавства. Національне агентство на своєму офіційному веб сайті постійно доповнює та актуалізує інформацію, яка може стати корисною для заповнення та подання декларації.

Суб’єктам декларування необхідно завчасно перевірити актуальність адреси своєї електронної поштової скриньки та чинність кваліфікованого електронного підпису (КЕП). Перед початком роботи з Реєстром декларацій переконатися у наявності усієї необхідної інформації для заповнення декларації.

Відповідальність за порушення вимог фінансового контролю, щодо подання електронної декларації, визначено статтею 172-6 Кодексу України про адміністративні порушення.