Фото без опису

Демидівський районний сектор філії Державної установи «Центр пробації» у Рівненській області

ІНФОРМУЄ:

25.11.2020 року в приміщенні Демидівського ВП Дубенського ВП ГУНП в Рівненській області проведено міжвідомчу нараду служби пробації з поліцією Демидівського району Рівненської області щодо алгоритму розшуку осіб, засуджених до покарання не пов’язаного з позбавленням волі, місцезнаходження яких невідомо.

Доведено присутнім, порядок взаємодії органів поліції та органів пробації, щодо розшуку засуджених осіб, до покарань не пов`язаних з позбавленням волі, місцезнаходження яких невідоме, а також здійснення розшуку відповідно до алгоритму. Особливу увагу начальником сектору пробації було акцентовано на функції органу пробації під час першочергових розшукових заходів, які полягають в тому, що в разі виявлення факту ухилення особи від відбування покарання, орган пробації невідкладно: опитує родичів, сусідів, знайомих засудженої особи; встановлює осіб за місцем роботи або навчання, які можуть знати місцезнаходження засудженої особи, надсилає вимогу до органів Національної поліції, здійснює запити до відповідних органів реєстрації, закладів МОЗ, Державної прикордонної служби та територіальних органів Національної поліції. Дані заходи проводяться 45 днів. Якщо ж результати вжитих заходів місцезнаходження засуджених осіб не встановлено, то орган пробації надсилає матеріали до територіального органу Національної поліції для проведення подальшого розшуку засудженого. Працівник уповноваженого органу пробації отримавши повідомлення про встановлення місцезнаходження розшукуваного, повинен негайно прибути до територіального відділу поліції, де знаходиться затриманий та забезпечити отримання від останнього інформації необхідної для забезпечення здійснення нагляду та проведення соціально-виховної роботи із засудженим.

В разі отримання з уповноваженого органу з питань пробації матеріалів для проведення подальшого розшуку особи, яка ухиляється від відбування покарання та місцезнаходження якої невідоме, оперативний працівник поліції заводить оперативно-розшукову справу та вживає заходи, передбачені Інструкцією, що регламентує розшукову роботу. В разі встановлення поліцейським місцезнаходження особи, яка перебувала в розшуку, він відповідно до чинного законодавства доставляє її до найближчого територіального органу поліції і негайно про даний факт інформує працівника філії ДУ «Центр пробації», а також повідомляє уповноважений орган з питань пробації, який є ініціатором розшуку.

 

Начальник сектору

капітан внутрішньої служби                                        Володимир ФЕДІНЧИК

 

26.11.2020

Фото без описуФото без опису