На виконання меморандуму між Державною установою «Центр пробації» та Демидівською районною філією Рівненського обласного центру зайнятості 27.10.2020 року в приміщенні Демидівської районної філії Рівненського обласного центру зайнятості проведено робочу зустріч  начальника районного сектору пробації Володимира Федінчика з директором районної філії Михайлом Фінюком.

Метою зустрічі було налагодження і в подальшому плідної співпраці по сприянню у працевлаштуванні засуджених осіб до покарання не пов’язаного з позбавленням волі.

Директор районної філії Михайло Фінюк розповів, що на даний час засуджені до покарання не пов’язаного з позбавленням волі можуть звертатись до служби зайнятості щодо працевлаштування та для реєстрації і отримання статусу безробітного. Особа яка звертається до служби зайнятості, для набуття статусу безробітного, повинна  протягом року, що передує даті звернення бути зайнята не менше як шість місяців.

У іншому випадку, якщо особа не є членом особистого селянського господарства повинна надати довідку про припинення ведення особистого селянського господарства або вихід з такого господарства, видану сільською, селищною або міською радою за місцезнаходженням земельної ділянки.

Допомога по безробіттю призначається згідно чинного законодавства про зайнятість в залежності від наявного страхового стажу.

 

Начальник сектору

капітан внутрішньої служби                                          Володимир ФЕДІНЧИК

          

27.10.2020