Фото без опису

У Рогізненській публічно-шкільній бібліотеці на минулому тижні діяла Майстерня добра в рамках проєкту «Волонтеримо разом: це круто!», що виконується громадською організацією «Сприяння розвитку села». Всі учасники мали змогу ознайомитись із розвитком волонтерства в Україні і тим, що необхідно робити, щоб чинити добрі справи та допомагати людям. Діти дізнались багато нового про волонтерство, взяли участь у вікторині "Волонтерство чи ні?". І з подивом дізналися, що майже всі присутні в тій чи іншій мірі вже ставали волонтерами: коли садили дерева, прибирали на вулиці чи допомагали бездомним тваринам. Тож можуть з гордістю називати себе юними волонтерами і волонтерками!

На практичній частині юні майстри не словом, а ділом долучились до доброї справи: для будинку одиноких пристарілих, де зараз мешкає 11 самотніх дідусів і бабусь, змайстрували дуже потрібні підставки для подачі їжі. Заготовки для виробів надав місцевий підприємець.

Майстриня Іванна Писарець провела майстер-клас з бісероплетіння і це заняття виявилось дуже захоплюючим і цікавим. Діти ознайомились із прикладами виробів та прийомами плетіння бісером. Марія Гах провела майстер-клас по виготовленню оберегів-підков. Діти із задоволенням виготовили обереги, прикрасили їх за власним бажанням. Вишивки і обереги-підкови в подальшому будуть подаровані мешканцям будинку одиноких престарілих.

В п'ятницю відбулося останнє заняття Майстерні добра, на якому діти переглянули мультфільми, створені юними мультиплікаторами, після перегляду яких волонтерство стає зрозумілим і простим. На завершення заняття діти спільно намалювали свою команду юних волонтерів.

Сьогодні відбувся візит у будинок одиноких пристарілих, під час якого з дотриманням карантинних обмежень передали дитячі доробки та поспілкувались із керівництвом закладу.

Проєкт "Волонтеримо разом: це круто!" реалізовано за підтримки БО "Львівська освітня фундація". Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково збігається з позицією БО "Львівська освітня фундація".

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису