Фото без опису

До уваги депутатів Демидівської селищної ради сьомого скликання!

Звертаємо Вашу увагу, що Законом України «Про запобігання корупції» (статтями 3,45), Рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції від 10.06.2016 №2 (зі змінами) «Про початок роботи системи подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування» передбачено, що суб’єкти декларування повинні подавати електронні декларації. Зокрема, повідомляємо, що у зв’язку з проведенням 25 жовтня 2020 року місцевих виборів та припиненням повноважень депутатів Демидівської селищної ради сьомого скликання, відповідним депутатам, які припиняють свої повноваження необхідно буде подати  електронні декларації:

  1.  декларація суб’єкта декларування, який припиняє відповідну діяльність (декларація перед звільненням) – декларація, яка подається відповідно до абзацу першого частини другої статті 45 Закону не пізніше двадцяти робочих днів з дня припинення діяльності, пов’язаної з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, або іншої діяльності, зазначеної у підпунктах «а» та «в» пункту 2 частини першої статті 3 Закону. Декларація «перед звільненням» охоплює період, який не був охоплений деклараціями, раніше поданими таким суб’єктом декларування;
  2. декларація після звільнення – декларація, яка подається відповідно до абзацу другого частини другої статті 45 Закону з 00 годин 00 хвилин 01 січня до 00 годин 00 хвилин 01 квітня року, наступного за звітним роком, у якому було припинено діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, або іншу діяльність, зазначену у підпунктах «а» та «в» пункту 2 частини першої статті 3 Закону. Така декларація охоплює звітний рік (період з 01 січня до 31 грудня включно), що передує року, в якому подається декларація.4

Вищезазначені електронні декларації необхідно подати шляхом заповнення відповідних декларацій на офіційному веб сайті Національного агентства з питань запобігання корупції: https://nazk.gov.ua у розділі «Задекларуй».

Під час заповнення декларацій важливо враховувати зміни, пов’язані із застосуванням оновленого антикорупційного законодавства. Національне агентство на своєму офіційному веб сайті постійно доповнює та актуалізує інформацію, яка може стати корисною для заповнення та подання декларації.

Суб’єктам декларування необхідно завчасно перевірити актуальність адреси своєї електронної поштової скриньки та чинність кваліфікованого електронного підпису (КЕП). Перед початком роботи з Реєстром декларацій переконатися у наявності усієї необхідної інформації для заповнення декларації.

Відповідальність за порушення вимог фінансового контролю, щодо подання електронної декларації, визначено статтею 172-6 Кодексу України про адміністративні порушення, за декларування недостовірної інформації  передбачено відповідальність статтею 366-1 Кримінального кодексу України.