Фото без опису

Продовжується реалізація проєкту «Підвищення екологічної культури в громадах-учасниках міжмуніципальної співпраці шляхом запровадження збору твердих побутових відходів». Сьогодні відбулась робоча зустріч на тему «Планування поводження з твердими побутовими відходами на міжмуніципальному рівні». Захід відбувся в онлайн-режимі у форматі вебінару та зібрав представників Бокіймівської, Боремельської, Вовковиївської сільських та Демидівської селищної рад, комунальних підприємств.

З вітальним словом виступив Демидівський селищний голова Віктор Іщук, який наголосив на важливості реалізації спільних проєктів задля вирішення складних місцевих проблем. Безконтрольне поводження з твердими побутовими відходами є однією з таких проблем і стратегічний підхід, який демонструють учасники проєкту гарантує її вирішення.

Начальник відділу економічного розвитку, інвестицій та регуляторної діяльності Демидівської селищної ради доповів про робочий план виконання проєкту. У зв’язку з карантинними обмеженнями, довелось вносити корективи до робочого плану, однак це не стане на заваді у належному виконанні всіх запланованих заходів. Так, вже оголошено початок конкурсу дитячого малюнка та фотографії на тему «Бережи природу – розділяй відходи», проходять процедури закупівель технічного обладнання (прес та контейнери).

Головний спеціаліст відділу будівництва, житлово-комунального господарства, благоустрою, приватизації, комунальної власності та архітектури Демидівської селищної ради Тарас Гачевський ознайомив учасників із успішними практиками, які стали підґрунтям для підготовки даного проєкту в Демидівській ОТГ. Ще у 2018 році запроваджено частковий роздільний збір ПЕТ-пляшок та налагоджено їх пресування і реалізацію.

Слід зазначити, що проєкт має дві складові – інфраструктурну (облаштування майданчиків для збору ТПВ, придбання преса та контейнерів) та просвітницьку (поширення інформаційних буклетів про бережне ставлення до навколишнього середовища, проведення конкурсу дитячого малюнка і фотографії, встановлення стендів із правилами сортування та відповідальністю за порушення правил благоустрою, розміщення біля шкіл комплектів баків для навчання сортуванню).

Діяльність проводиться в рамках проєкту «Підвищення екологічної культури в громадах-учасниках міжмуніципальної співпраці шляхом запровадження збору твердих побутових відходів», що реалізовується Демидівською селищною радою у партнерстві з Бокіймівською, Боремельською та Вовковиївською сільськими радами в рамках щорічного обласного конкурсу проєктів розвитку територіальних громад.

Фото без опису