Головний спеціаліст відділу «Млинівське бюро правової допомоги» Ольга Олексюк разом з провідним інспектором Демидівського районного сектору Філії Державної установи «Центр пробації» у Рівненській області Валентином Цимбалюком  провели лекцію-семінар на тему: «Способи захисту прав і свобод людини і громадянина» для засуджених до покарань не пов'язаних із позбавленням волі. Згідно з частиною п’ятою ст. 55 Конституції України, кожному гарантується захист своїх прав, свобод та інтересів від порушень і протиправних посягань будь-якими не забороненими законом засобами. Отже, конструкцією цієї конституційної норми передбачено можливість застосування способів захисту права, в тому числі, не передбачених процесуальними нормами.

Під час лекції учасникам роз’яснено усі способи захисту своїх прав,  систему органів та посадових осіб різних рівнів, які повинні захищати права і свободи людини і громадянина.

По завершенню заходу усім учасникам роздано буклети, а також спеціаліст надав правову консультацію на всі питання,які виникли в учасників заходу.