Фото без опису

Сьогодні, 25 червня, в рамках відзначення Дня Конституції України та Дня молоді, відбувся велопробіг "Здоровим бути Фото без опису". Даний захід був проведений також в підтримку ініціативи Демидівської селищної ради про використання екологічного виду транспорту – велосипеду. Адже з 22 по 26 червня тривають Дні сталої енергії, в рамках яких проходять вебінари, конкурс малюнків, готуються публікації про відновні джерела енергії. «Велосипед – це повсякденний засіб пересування, який приносить користь, як організму людини так і екології» - зазначив селищний голова Віктор Іщук.

У заході взяли участь любителі велосипедного відпочинку. Маршрут пролягав через вулиці селища Демидівка: Б.Хмельницького, Луцька, 1Травня, Відродження.

Сформувавши колону, велосипедисти рушили у подорож. Загальна атмосфера надзвичайно захоплююча. Величезна вдячність всім учасникам. Такі чудові подорожі вражають та залишають позитивні емоції, підштовхують до пошуку нових маршрутів, щоб зібратись спортивною компанією знову!

Фото без опису

Подорож на роботу велосипедом не тільки покращує здоров’я, фінансовий стан велосипедиста, але і зменшує кількість автомобілів на дорогах, та, відповідно, зменшує викиди СО2 у повітря.  Всі ми повинні задуматися про енергозбереження та навколишнє середовище, адже саме велосипед – найекологічніший транспорт!

     

ПОРАДИ ТА РЕКОМЕНДАЦІЇ

про правила їзди велосипедом

 

1. Ніколи не ведіть телефонних розмов під час руху по проїзній частині. Якщо потрібно відповісти на дзвінок — зупиніться.

2. Не їздіть по проїзній частині з увімкненим плеєром і в навушниках.

3. Встановіть дзеркало на шолом/руль. Дзеркало дозволяє оцінити стан трафіку позаду, побачити автомобіль «на хвості» та інші «неприємності»,не випускаючи з уваги обстановку попереду. Дзеркало на шоломі краще — через більші можливості огляду.

4. Проїзджаючи повороти, розвилки й зупинки громадського транспорту, переконайтеся, що ніхто не намагається проскочити ліворуч або право руч від вас. Перший раз оцініть обстановку за 100 м до повороту, розвилки чи зупинки, другий раз — на відстані, достатній, щоб знизити швидкість до розвилки чи зупинки.

5. У щільному трафіку (займає всі смуги) краще уникати мостів і тунелів, віддаючи перевагу відгородженим узбіччям і об’їздам. Якщо ви рішуче налаштовані в’їхати в тунель або на міст, увімкніть усе світло, що є на велосипеді. На мостах не притирайтеся занадто близько до відбійника — здалеку ви візуально будете «зливатися» з ним.

6. Подавайте зрозумілі іншим сигнали у випадку виникнення невизначеної ситуації.

Наприклад, розвилка у два ряди йде праворуч... а ви в метрі від правого ькраю узбіччя, позаду вас кілька машин з увімкненими поворотниками, які не знають чого від вас очікувати. Якщо ви повертаєте — покажіть поворот, утримуючи руку достатній час, щоб її помітили.

Якщо збираєтеся їхати прямо — покажіть це витягнутою лівою рукою, як ніби лівий поворот — водії це розуміють.

7. На перехрестях, зупиняючись на червоне світло, у щільному трафіку намагайтеся проїхати вперед, щоб вас побачили всі водії, які перебувають позаду. Старт синхронно з машиною, водій якої вас не бачить, у скутому автомобілями просторі може призвести до неприємних наслідків.

8. Рухаючись на зелений, завжди поглядайте у той бік, звідки щойно їхали автомобілі. Можливо, там несеться «джигіт», що хоче проскочити перехрестя, або водій, який не помітив червоного сигналу.

9. Будь-яка перепона на вашому шляху — привід для гальмування, але аж ніяк для різкого маневру. Зустрівши перепону — гальмуйте і проїжджайте її повільно, а не маневруйте по смузі.

10.Під час проїзду піску, калюж, трамвайних/залізничних колій міцно тримайте кермо — якщо воно буде ходити вільно, ви можете впасти.

11.  Ви — учасник дорожнього руху. Тому навіть якщо вам не треба отримувати водійські права, вивчіть Правила дорожнього руху повністю, бо більшість маневрів ви маєте виконувати, як і водії автомобіля.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису