Одним із пріоритетних напрямків розвитку громади – це енергоефективність та енергозбереження. Демидівська ОТГ є підписантом Європейської ініціативи «Угода мерів». Виконуються взяті зобов’язання щодо зменшення споживання енергоресурсів за рахунок впровадження енергоощадних заходів, що в свою чергу дають можливість скоротити викиди вуглекислого газу.

З метою залучення компаній, організацій та мешканців Демидівської об’єднаної територіальної громади до заходів, що спрямовані на досягнення цілей визначених Планом дій сталого енергетичного розвитку і клімату Демидівської селищної ради до 2030 року ініційовано проведення 22-25 червня 2020 року онлайн заходу «Дні сталої енергії».

В рамках Днів сталої енергії відбудуться онлайн-заходи з популяризації кращих практик енергетичного розвитку громад, виставка-ярмарок енергоефективності, форум «Формування екологічної культури в об'єднаних територіальних громадах».

В освітніх закладах заплановано провести конкурс малюнків «Енергозбереження в моєму домі», тематичні заняття тощо.

 

Довідково: Щорічні Дні сталої енергії в рамках Угоди мерів, подібно як Європейський тиждень сталої енергетики, задумано Європейською Комісією як засіб своєрідної кількаденної “мобілізації” мешканців, політиків, підприємців, представників громадських організацій, щоб усім разом замислитися над перспективами виробництва і споживання енергії в себе в громаді, країні та світі.

Мета Днів – це насамперед підвищення поінформованості місцевих громад стосовно сучасних способів ощадного й ефективного використання енергії та ширшого залучення відновлюваних джерел енергії в руслі загальноєвропейської політики протидії глобальній зміні клімату.