В рамках реалізації Програми соціально-економічного розвитку Демидівської селищної ради на 2020-2022 роки триває реконструкція навчального закладу у селі Рогізне. У закладі, який обєднує початкову школу та дитячий садок, навчається 49 дітей, тому головний пріоритет – створення комфортних та безпечних умов для вихованців.

«Попри карантин, ми продовжуємо працювати над запланованими проєктами. Один із таких – початкова школа та дитсадок у селі Рогізне Демидівського району. Роботу розпочали ще у 2018 році – виготовили проєктно-кошторисну документацію та вишукали необхідне фінансування з державного бюджету. Однак довелось тривалий час вирішувати питання з оформлення земельної ділянки та права власності на будівлю, потім – коригувати кошториси у звязку з підвищенням цін на матеріали. Реконструювати заклад розпочали у березні цього року, ремонтні роботи тут точно будуть завершені. Варто зазначити, що навіть маючи такий серйозний виклик, як пандемія, ми не вправі зупинити будівництво. Тож з дотриманням усіх заходів безпеки працівників в умовах карантину продовжуємо роботи», - зазначив селищний голова Віктор Іщук.

Зараз навчальний заклад перетворюють на сучасну та енергоефективну установу. Загальна вартість проєкту становить 904,7 тис. грн.

Так, у всьому закладі встановили нові батареї опалення та трубопроводи. Такі роботи важливо було зробити, кажуть будівельники. Адже приміщення через забиті старі радіатори не отримувало достатньо тепла. Окрім цього, буде замінена теплотраса до існуючої котельні на твердому паливі. Буде проведена повна заміна каналізаційної труби до очисних споруд.

Запровадження енергозберігаючих технологій дасть можливість знизити витрати на опалення навчального закладу. А головне, у результаті реконструкції будуть створені ще комфортніші умови для дітей, це буде стимулювати творчість, креатив та навчання.