Фото без опису

17 березня 2020 року відбулося засідання позачергової 24-ї сесії 7 скликання Демидівської селищної ради.

Депутати прийняли рішення «Про внесення змін до додатку № 8 рішення селищної ради від 22.12.2017 №43 «Про місцеві програми Демидівської селищної ради» та «Про внесення змін до бюджету Демидівської селищної ОТГ»,  якими передбачили виділення коштів для поповнення резервного фонду на заходи щодо запобігання зараження коронавірусу COVID-19 на території Демидівської селищної ради.  Обсяг резервного фонду бюджету депутати збільшили на 222 185 грн. На сьогодні в резервному фонді бюджету- 322 185 грн.

Фото без опису

З урахуванням постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 року №211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», протоколів засідань комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Демидівської селищної ради, депутатами було прийнято рішення - на всій території Демидівської селищної ради до 3 квітня 2020 року встановити карантин, запровадити посилений протиепідемічний режим у виконавчих органах селищної ради, комунальних закладах та підприємствах. Керівникам підприємств, установ та організацій усіх форм власності рекомендується: не допускати до роботи працівників з ознаками гострого респіраторного захворювання та запровадити посилений протиепідемічний режим; тимчасово призупинити прийом громадян з особистих питань керівництвом селищної ради та виконавчих органів; на період карантину переглянути робочий графік працівників у яких є малолітні діти; дотримуватися особистої гігієни на робочих місцях, проводити протиепідемічні та профілактичні заходи з працюючим персоналом.

      Управлінню освіти, культури, туризму, молоді та спорту Демидівської селищної ради: тимчасово зупинити навчання у закладах загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти, заняття у спортивних школах; забезпечити дистанційне навчання загальної та середньої освіти; організувати чергування вчителів на період карантинного режиму; закрити на відвідування та проведення заходів будинки культури, клуби, бібліотеки; скасувати на території ради проведення спортивних та культурно-масових заходів; провести інформаційно-розяснювальну роботу з питань профілактики та поширення вірусу з директорами закладів освіти та ЗДО.

Головному лікарю КНП «ЦПМСД» організувати щоденний контроль за епідемічною ситуацією по захворюванyості в населених пунктах селищної ради; забезпечити виконання затверджених алгоритмів надання медичної допомоги при зверненні особи, яка може бути носієм інфекції коронавірусу COVID-19; підібрати приміщення для обсервації людей з першими ознаками на коронавірус COVID-19. Демидівському відділенню поліції у випадку обсервації з першими ознаками людей на коронавірус COVID-19 забезпечити контроль з дотриманням карантинного режиму. Виконуючим обов’язки старости на території сіл селищної ради повідомляти відповідальному працівнику селищної ради Омельчук Т.М. про осіб, що прибули з країн, де були зареєстровані випадки спалаху коронавірусу COVID-19.

Фото без опису

Депутати заслухали та схвалили звіт селищного голови про підсумки роботи Демидівської селищної  ради та її виконавчого комітету за 2019 рік.