Фото без опису

Жителів Демидівської ОТГ запрошують пройти опитування для покращення конкурсу Громадського бюджету

 

Відділ економічного розвитку, інвестицій та регуляторної діяльності селищної ради запрошує жителів Демидівської ОТГ пройти опитування щодо вдосконалення умов конкурсу та якісного покращення Положення про Громадський бюджет.

2019 рік став знаковим запровадженням у нашій громаді популярного в Україні інструменту громадської участі – Бюджету участі. Наразі селищна рада та робоча група працюють над вдосконаленням умов конкурсу та якісним покращенням Положення про Громадський бюджет Демидівської об’єднаної територіальної громади.

Запрошуємо усіх долучитись до цього процесу та заповнити форму щодо Громадського бюджету Демидівської ОТГ. Оцінити за шкалою від 1 до 5 (де 1 — це дуже погано, а 5 — це дуже добре) сам конкурс та його етапи.

Також просимо вказати, чи потрібно вносити зміни до чинних правил. Якщо потрібно, то які.

Відповідні листи-опитування будуть надіслані всім авторам проєктів та розміщені на веб-сайті селищної ради і соціальних мережах. Посилання на форму опитування https://forms.gle/eLLuNfAuLg7NAi3C8

Зазначимо, цьогоріч до реалізації затверджено 5 проєктів-переможців на загальну суму 225,099 тис. грн. З них 2 будуть реалізовані у Демидівці, по одному в Хрінниках, Рудці і Вишневому. Загалом на Громадський бюджет Демидівської ОТГ 2019 року було подано 17 проєктів, за які в цілому проголосували 3427 громадян.

 

Довідка

Громадський бюджет — демократичний процес, який надає можливість кожному жителю брати участь в розподілі коштів місцевого бюджету через створення проєктів для покращення громади та/або голосування за них.

Будь-який житель об’єднаної територіальної громади може подати проєкт, пов’язаний із покращенням життя в населеному пункті, взяти участь у конкурсі, перемогти в голосуванні і спостерігати за тим, як його проєкт реалізують в рамках бюджету громади.

Платформа ?Громадський проєкт? дозволяє брати участь в конкурсі, не виходячи з дому: охочі подають заявку on-line і відслідковують долю свого проєкту прямо на сайті.