Фото без опису

Методичне об’єднання керівників гуртків Демидівського БТШ

27 лютого 2020 року в Будинку творчості школярів відбулося засідання методичного об’єднання керівників гуртків декоративно-ужиткового та мистецького профілів. Керівники гуртків та методист Ж.Максимюк обговорили  проблеми «Вивчення декоративно-прикладного мистецтва України з учнями початкової школи та національного виховання на основі українських народних традицій». Керівник гуртка «Плетення на рамках» М.Салійчук разом зі своїми вихованцями розповіли присутнім про історію виникнення даного виду мистецтва «Плетення на рамках». Познайомили із старовинними та сучасними техніками плетіння, естетичним значенням цього виду мистецтва, а також презентували роботу гуртка та виставку робіт вихованців.

Учасники методичного об’єднання визначилися, що підростаюче покоління має виховуватися на прикладах народних традицій рідного краю. Одним із важливих завдань сучасної освіти є створення необхідних умов для формування творчої особистості, реалізації її природних здібностей.

  Програма занять з декоративно-прикладного мистецтва школярів  ставить за мету:

  • збуджувати і закріплювати інтерес і любов до декоративно-прикладного мистецтва, розвиваючи естетичні відчуття і розуміння прекрасного;
  • удосконалювати образотворчі здібності, художній та естетичний смак, спостережливість, творчу уяву і мислення;
  • знайомити з декоративно-прикладним мистецтвом рідного краю.

Гуртки декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва - це чудовий спосіб виховання в дітях почуття краси. На заняттях гуртківці вивчають та відроджують національні традиції українського народу, знайомляться з сучасними дизайнерськими технологіями, презентують свої власні витвори мистецтва широкому колу глядачів, що є додатковим стимулом займатися в гуртках. Наші вихованці доводять, що декоративне мистецтво – це не тільки красиво, але й сучасно, модно та стильно!

Обмін досвідом педагогічної роботи надихнув членів методичного об’єднання на нові творчі справи.

 

 

Ж. Максимюк

Методист Будинку творчості школярів

 

Фото без описуФото без опису