Фото без опису

Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців.21  лютого 2020  року в  читальній залі центральної  бібліотеки   до Дня української мови для користувачів бібліотеки проведено  годину мовознавства «Співуча, калинова – наша українська мова». Бібліотекар  розповіла дітям про історію виникнення свята. Воно відносно молоде — до календарів усього світу увійшло тільки у 2000 році, а в Україні почало писати свою історію з 2002 року і відзначається щорічно в лютому.

Фото без опису

Відповідаючи на питання вікторини «Подорож океаном рідної мови» учні продемонстрували гарні знання, та вправно впоралися із завданнями, читаючи скоромовки та декламуючи вірші.

Присутні  ознайомилися  з  експрес -  виставкою  «Рідний голос, рідне слово все народжене з любов’ю» та переглянули відео презентацію  «Наша мова калинова». Відзначення Міжнародного дня рідної мови було спрямовано на забезпечення школярів інформацією про шлях становлення української мови, прищеплення і розвиток почуття патріотизму, національної гордості за мову, за тих, хто передав нам у спадок цей неоціненний скарб.

Фото без опису