Фото без опису

31 рік тому, 15 лютого 1989 року, остання колона радянських військ була виведена з Афганістану.

Ця війна зламала життя багатьом молодим хлопцям. Незважаючи ні на що, вони чесно виконували свій громадянський обов’язок, залишалися вірними присязі до кінця.

В цей день ми поділяємо весь біль з тими, хто втратив на цій війні своїх близьких і віддаємо шану всім учасникам тих подій.

Фото без опису

Саме сьогодні, 14 лютого 2020 року відбулися урочистості присвячені до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31-ї річниці виведення радянських  військ з Республіки Афганістан. У заході взяли участь Демидівський селищний голова Віктор Іщук, голова Демидівської районної державної адміністрації Василь Доманський, голова Демидівської районної ради Сергій Радченко, Боремельський сільський голова, голова Демидівської районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану Віктор Корінь, заступник голови обласної Спілки ветеранів Афганістану Леонід Горощук, голови   та члени Млинівської та Демидівської  районних  організацій «Спілка ветеранів Афганістану», голова та члени Спілки ветеранів АТО, рідні та близькі загиблих воїнів-афганців, члени громадських організацій, громада селища, ЗМІ.

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання пам'ять усіх воїнів, які загинули на території інших держав виконуючи свій інтернаціональний обов’язок, а також поклали квіти та корзини до пам’ятника воїнам загиблим в Афганістані.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Дійство продовжилося у КЗ «Будинок культури» Демидівської селищної ради.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Селищний голова Віктор Іщук висловив подяку та наголосив, що з нагоди 31-ї річниці виведення військ з Афганістану та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав людям, які брали участь у бойових діях на території Республіки Афганістан, при звернені до селищної ради нададуть одноразову матеріальну допомогу у сумі 1500 гривень.

Фото без описуФото без опису
Заступник голови обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Леонід Горощук і голова Демидівської районної організації Української спілки ветеранів Афганістану Віктор Корінь, вручили воїнам-інтернаціоналістам медалі «Честь. Мужність. Пам’ять» з нагоди 31-ї річниці виведення військ з Афганістану, та нагородили Почесними грамотами. Голова райдержадміністрації Василь Доманський, голова районної ради Сергій Радченко нагородили подяками вдів загиблих воїнів та матерів, сини яких не повернулися з поля бою. Поченсними грамотами нагородив Млинівський селищний голова Дмитро Левицький ветеранів – афганців.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

На переповнену глядацьку залу чекала концертна програма  народного аматорського гурту воїнів – афганців «Долг», лауреат міжнародних та всеукраїнських фестивалів патріотичної пісні, володарі Гран-прі V-го Міжнародного фестивалю «Солдати миру XXI – го століття» із міста Тернопіль. Живий виступ, чистий звук та душевна атмосфера. Після кожної пісні лунали довгі та щедрі аплодисменти. Глядачі часто аплодували стоячи.

Фото без описуФото без опису

Шановні воїни-інтернаціоналісти! Ми пишаємося Вами, горді тим, що поруч із нами живуть такі мужні, відважні, рішучі чоловіки. Здоров’я Вам, сімейного  благополуччя.