Фото без опису

Фото без опису

 

 

30 січня українській Вікіпедії виповнюється 16 років. З цієї нагоди з 26 січня по 1 лютого відбувається Вікімарафон. Кожен може долучитися до цієї масштабної акції та написати статтю у Вікіпедію або доповнити вже існуючу. Традиційно, четвертий рік поспіль такі зустрічі проходять і в бібліотеках та навчальних закладах Демидівської об’єднаної територіальної громади.

 

 

 

 

 

28 січня Вікізустріч відбулася в опорному закладі Демидівський ліцей та Пляшевському ліцеї. Старшокласники, вчителі, гості заходів знайомилися з правилами Вікіпедії, базовими вимогами до статей, а після цього приступили до нелегкої, але цікавої та захоплюючої справи - написання та редагування статей. Було доповнено та покращено статті про населені пункти, природні об’єкти, відомих земляків.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

29 січня пройшов Вікімарафон у КЗ «Центральна бібліотека», в якому взяли участь бібліотекарі. Кожен зробив свій внесок у наповнення української Вікіпедії. До знакової позначки - 1000000 статей залишилось небагато.

Фото без описуФото без опису

Участь у Вікімарафоні може взяти кожен охочий: для цього необхідно написати нову статтю на будь-як тему. Для новачків була доступна сторінка Вікіпедії, яка пояснює ключові засади енциклопедії та дозволяє легко створити статтю через «Майстер написання статей». Також можна зробити переклад відсутньої в українському розділі статті з іншого мовного розділу за допомогою інструменту «Переклад». Всі статті мають відповідати критеріям значимості, бути написаними на підставі авторитетних джерел та посилатись на них, не порушувати авторського права, а також дотримуватись нейтральної точки зору й не містити оригінальних досліджень.

Фото без опису