29 січня, Україна відзначає та вшановує пам’ять героїв Крут, які 102 роки тому боролися та загинули за вільну Україну. Подвиг українських юнаків під Крутами, що своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії як символ національної честі.

28 січня 2020 року бібліотекарями  центральної бібліотеки  для учнів 9 - Б класу Демидівського ліцею проведено годину пам’яті «Крути! Крути! Мужність і посвята… Вірність, що міцніша понад смерть». Захід розпочала бібліотекар, яка зазначила, що ця героїчна й водночас трагічна подія знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов’язку – боронити її. А про  події, які передували битві під Крутами, політику тогочасного уряду  розповів вчитель історії Микола Стасюк.


Учениця 9 - Б  класу Ярмолович Ольга прочитала  вірш Кобець Олекси «На Крути», присвячений героям Крут.  Пам’ять  полеглих Героїв, вшанували хвилиною мовчання.


На завершення заходу присутні переглянули  відео фільму «Крути 1918».  Відвідувачам представлено тематичну розкладку «Пам’яті героїв Крут», що розкривають маловідомі і відомі сторінки боротьби за українську державність.