Фото без описуФото без опису

На виконання доручення Кабінету Міністрів України до 31 січня 2020 року триватимуть інформаційно-роз’яснювальні заходи із суб’єктами господарювання, щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин. 

Цю масштабну кампанію спільно проводять інспектори Управління Держпраці та органів місцевого самоврядування з представниками держадміністрацій, Пенсійного фонду, Служби зайнятості та всіх організацій і служб, причетних до питань детінізації ринку зайнятості.

За допомогою різних форм комунікації, зокрема, і безпосередніх візитів за місцем здійснення господарської діяльності, заплановано охопити максимальну кількість роботодавців та працівників.

Вжиття заходів, щодо детінізації зайнятості у сфері торгівлі товарами та послугами, робота із виявлення нелегальних працівників складатиметься із 3-х етапів:

  • інформаційної кампанії;
  • підготовчої роботи до проведення інспекційної кампанії;
  • інспекційної кампанії.

 Першочерговими визначено попереджувальні, консультативні заходи, які мають охопити кожного суб’єкта господарювання, що здійснює діяльність у сферах торгівлі, послуг, громадського харчування.

Важливо, що роботодавець, в якого є порушення щодо оформлення працівників і  якого інспектор інформує про вимоги трудового законодавства, має можливість оперативно усунути це порушення та легалізувати трудові відносини.

Якщо ні – то його чекатиме інспекційне відвідування і суттєвий штраф.