Інформацію взято з інформаційного веб сайту НАЗК 

Фото без опису

ПРЕДСТАВНИКИ НАЗК РОЗ’ЯСНИЛИ ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ ДЕКЛАРУВАННЯ НЕПОВНОЛІТНІХ ДІТЕЙ ВІД ПОПЕРЕДНІХ ШЛЮБІВ, ЯКІ ПРОЖИВАЮТЬ ОКРЕМО

Відомості про неповнолітню дитину члена сім’ї суб’єкта декларування від попереднього шлюбу, яка проживає окремо від такого члена сім’ї суб’єкта декларування, не підлягають відображенню у декларації.

Про це представники Департаменту перевірки декларацій та моніторингу способу життя Національного агентства повідомили під час тренінгу «Фінансовий контроль – проблемні аспекти», який проходив минулого тижня в Запоріжжі за сприяння обласної ради.

«Статтею 1 Закону до членів сім’ї суб’єкта декларування віднесено неповнолітніх дітей самого суб’єкта декларування, навіть за умови окремого проживання. Тому декларуванню у розділі 2.2 «Відомості про членів сім’ї суб’єкта декларування» підлягають відомості про неповнолітню дитину самого суб’єкта декларування, навіть якщо ця дитина проживає в іншій сім’ї», – зазначив представник Департаменту перевірки декларацій та моніторингу способу життя Іван Михайлов.

 

Фото без опису


НАЗК: ВІДОМОСТІ ПРО БАНКІВСЬКИЙ РАХУНОК ДЕКЛАРУЮТЬСЯ НЕЗАЛЕЖНО ВІД НАЯВНОСТІ КОШТІВ АБО ЗАКІНЧЕННЯ СТРОКУ ДІЇ БАНКІВСЬКОЇ КАРТИ

Фото без опису

З 1 січня 2020 року суб’єкти декларування мають внести в декларацію відомості про всі банківські рахунки, відкриті на ім’я суб’єкта декларування або члена його сім’ї, незалежно від наявності залишку коштів на них станом на 31 грудня звітного періоду.

Про це представники Департаменту перевірки декларацій та моніторингу способу життя Національного агентства повідомили під час тренінгу «Фінансовий контроль – проблемні аспекти», який проходив цього тижня в Івано-Франківську за сприяння обласної ради.

«Завершення строку дії банківської карти не тягне за собою автоматичне закриття банківського рахунка. Тому відомості про такий рахунок необхідно також зазначити у відповідному розділі декларації», – зазначила представник Департаменту перевірки декларацій та моніторингу способу життя Юлія Кулікова.

Фото без опису


НАЗК: НАЯВНІСТЬ ДОСТУПУ ДО БАНКІВСЬКОГО СЕЙФУ БІЛЬШЕ ПОЛОВИНИ ДНІВ ЗВІТНОГО ПЕРІОДУ ЗОБОВ’ЯЗУЄ НАДАТИ ВІДОМОСТІ ПРО ФІНАНСОВУ УСТАНОВУ

З 1 січня 2020 року суб’єктам декларування необхідно буде відображати у декларації відомості про банківську або фінансову установу, в якій у звітному періоді у суб’єкта декларування або члена його сім’ї був доступ до банківського сейфу.

Про це представники Департаменту перевірки декларацій та моніторингу способу життя Національного агентства повідомили під час тренінгу «Фінансовий контроль – проблемні аспекти», який проходив вчора в Івано-Франківську за сприяння обласної ради.

«Відомості про фінансову чи банківську установу зазначаються незалежно від фактичного зберігання у сейфі майна станом на 31 грудня звітного періоду у разі, якщо суб’єкт декларування або член його сім’ї на кінець звітного періоду або протягом 183 календарних днів мав чи має доступ до такого сейфу», – зазначила представник Департаменту перевірки декларацій та моніторингу способу життя Юлія Кулікова.

Фото без опису


ПРЕДСТАВНИКИ НАЗК РОЗ’ЯСНИЛИ ЯК РОЗРАХОВУВАТИ ТЕРМІН КОРИСТУВАННЯ ОБ’ЄКТАМИ ДЕКЛАРУВАННЯ ПРОТЯГОМ НЕ МЕНШЕ ПОЛОВИНИ ДНІВ ЗВІТНОГО ПЕРІОДУ

Залежно від типу заповнюваної декларації термін користування або володіння об’єктами декларування розраховується по-різному. Так, при заповненні щорічної декларації, декларації кандидата на посаду та декларації після звільнення відомості про об’єкт декларування вказуються, якщо суб’єкт декларування, член його сім’ї володіли/користувалися таким об’єктом станом на 31 грудня або упродовж не менше половини днів звітного періоду – від 1 січня до 31 грудня не менше, ніж 183 календарні дні сукупно.

Про це представники Департаменту перевірки декларацій та моніторингу способу життя Національного агентства повідомили під час тренінгу «Фінансовий контроль – проблемні аспекти», який проходив минулого тижня в Запоріжжі за сприяння обласної ради.

При поданні декларації особи, яка припиняє діяльність, пов’язану із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування – декларація перед звільненням – звітним періодом буде період від 1 січня до дати припинення діяльності. Тому відомості про об’єкт декларування у такій декларації вказуються, якщо суб’єкт декларування, член його сім’ї володіли або користувалися таким об’єктом упродовж не менше половини звітного періоду.

Наприклад, звітний період особи, яка 1 травня припиняє діяльність, пов’язану із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, буде становити від 1 січня до 1 травня – 121 день. Відомості про об’єкт декларування у такій декларації вказуються, якщо суб’єкт декларування, член його сім’ї володіли або користувалися таким об’єктом не менше, ніж 61 календарний день сукупно.

Фото без опису