Фото без опису

Продовжується реалізація проєктів у Демидівській об’єднаній територіальній громаді. Одним із важливих напрямків реалізації Програми соціально-економічного розвитку на 2019 рік є проведення заходів з енергозбереження та підвищення енергоефективності закладів соціальної сфери. У Пляшевському ліцеї навчається 85 дітей з сіл Пляшева, Солонів і Острів Радивилівського району. Будівля зведена у 1969 році, раніше опалювалась за допомогою природного газу.

Впровадження проекту «Реконструкція котельні (заміна котлів) та зовнішніх теплових мереж «Пляшевського ліцею» Демидівської селищної ради Рівненської області в с. Пляшева по вул. Грушевського, 16» дозволило повністю замінити котли, що використовують природний газ і перейти на місцеве тверде паливо. Також замінена зовнішня теплотраса, що веде від котельні до будівлі навчального закладу. Виконання даного проекту покращило безпеку та умови навчання і перебування дітей шкільного віку, вчителів і технічних працівників у закладі. Окрім цього буде покращено енергоефективність будівлі.

Загальна вартість проєкту склала 1560,128 тис. грн, виконавцем будівельних робіт визначено ТОВ «БК Добро» з м. Здолбунів. Наразі роботи повністю завершено, попередній аналіз споживання палива показав, що економія коштів на оплату енергоносіїв складе не менше 30%.

Фото без описуФото без опису