На сніданок переважна більшість людей  зазвичай п’є каву. Але традиційним чудовим напоєм у всі часи можна назвати тільки чай, тим більше, що його люблять абсолютно всі. Він бадьорить вранці, заспокоює ввечері, взимку зігріває, а в жарку погоду втамовує спрагу. Він підходить  до будь-якої ситуації: для краси, бадьорості, гарного настрою, а чаювання – це чудовий привід зустрітися, поспілкуватися і просто гарно провести час.
Напередодні Міжнародного дня чаю, 13 грудня, у публічно-шкільній бібліотеці-філії с. Пляшева  зібралися активні користувачі бібліотеки на бібліотечний уїкенд «Тепле спілкування за гарячим чаєм». Гарно сервірований стіл, зал переповнений чайними ароматами спонукав приємній зустрічі у бібліотеці. Бібліотекар розповіла  про традиції чаювання у різних країнах, історію виникнення свята, цікаві факти про чай та нюанси чайного етикету. Односельчанин Володимир Юрійович Федорчук представив присутнім старовинний чайник своєї бабусі,який був придбаний ще за Польщі та поділився секретом приготування смачного чаю.  Всім присутнім Володимир Юрійович підготував інформаційні листки про чай.
До уваги присутніх була запропонована  тематична виставка «Смачного чаю багато не буває», на якій представлені чайники, сервізи, самовар, інформаційні матеріали про чай. Гості заходу смакували запашні чаї з домашньою випічкою, спілкувалися, обмінювалися враженнями і просто чудово провели час.