Фото без опису

12 грудня бібліотекарем ПШБ – філії с.Рогізне Інною Пограничною проведено пізнавальні посиденьки «В кожній хаті в Україні вареники варять нині».
Саме цього дня,  українці споконвіку відзначали одне з найулюбленіших свят — день св. Андрія Первозванного, або як у народі називають, свято Калити. На свято завітали учні 4 класу Рогізненської філії І ступеня ОЗДемидівського ліцею. Діти взяли участь у різноманітних конкурсах та традиційних ворожіннях.
Учасники поринули в атмосферу справжніх вечорниць - з веселими жартами, забавами з Калитою, частуванням смаколиками, співами. Серед юнаків обрали пана Калитинського - вартового Калити, а пани Коцюбинські намагалися відкусити Калиту, промовляючи: «Їду, їду Калиту кусати!», їдучи на імпровізованому коні до Калити, яка була підвішена на палиці.
Кожного з нас цікавить наше майбутнє. А особливо дівчат. Коли вийдеш заміж? Яким буде чоловік? Чи буде шлюб щасливим? Дівчата на бібліотечних вечорницях завзято гадали, щоб дізнатись свою долю. Присутні мали змогу доторкнутися до минувшини, поринути в атмосферу загадковості.

Фото без описуФото без описуФото без опису