Питання добудови 110-метрової телевежі РТС Копань на контролі в області. Для обговорення проблемного питання та пошуку шляхів добудови телевежі зібралися представники регіональних представництв Концерну РРТ, Нацради з питань телебачення і радіомовлення, низки галузевих управлінь та служб, медіа-сфери. У нараді взяла участь головний редактор КО «Редакція радіомовлення» Демидівської селищної ради Тетяна Дмитрук.

Раніше голова Рівненської ОДА Віталій Коваль доручив опрацювати можливість залучення приватних інвесторів до завершення будівництва ще 55 метрів вежі. Адже проблема добудови неодноразово озвучувалася перед центральними органами влади, втім, досі є не вирішеною.

«У добудову треба вкласти декілька мільйонів, а в державного концерну таких коштів нема», - зазначив директор Рівненської філії Концерну РРТ Віктор Талімончик. Почали будувати її ще у 2014 році за кошти Концерну і нині змонтовано 62 метри. Незважаючи на це, з вежі вже ведеться радіомовлення програми Українського радіо та обласного радіо на частоті 102,9 МГц.

Разом з тим, об’єкт є важливим у плані національної безпеки держави. Оскільки, на сьогодні покриття «цифрою» має лише 75 відсотків території області, а після кодування з 20 січня 2020 року сигналів найпопулярніших українських каналів домінуючими в супутниковому інформаційному просторі України можуть стати канали Росії. Перспективним є перехід місцевої комунальної радіостанції «Говорить Демидівка» у ефірне мовлення в рамках проекту «Мовлення громад». Одним із шляхів реалізації є механізм міжмуніципальної співпраці для залучення ресурсів Демидівської та сусідніх громад.

Присутні домовились, ще раз звернутися до центральних органів влади щодо сприяння у добудові, а також телевежу включать до переліку інвестиційних об’єктів області.