Фото без опису

26 листопада 2019 у малій залі Рівненського драматичного театру відбувся майстер-клас щодо основних прийомів роботи та поводженню з незрячими дітьми, який провела керівник ресурсного центру Національного університету «Львівська політехніка», голова ГО «Українська спілка інвалідів» Оксана Потимко. У заході взяла участь в.о. директора КУ «Демидівський ІРЦ» Оксана Зінчук.

Серед присутніх були солісти ВФ «Піккардійська терція» Ярослав Нудик і Андрій Капраль, які беруть активну участь у створенні кіно та мультиків для незрячих. З учасниками семінару поспілкувалася Ольга Одейчук, мама незрячого хлопчика, яка поділилася власним досвідом і наголосила на важливості співпраці батьків і педагогів під час навчання дитини з особливими освітніми потребами.

Оксана Потимко показала основні прийоми роботи та поводження з незрячими дітьми, провела інтерактивний практичний майстер клас, під час якого учасники на кілька митей змогли відчути світ незрячих і зрозуміти їх, продемонструвала фрагменти кіно з аудіодискрипцією для незрячих. Також у програмі заходу були представлені фільми та мультфільми з аудіодискрипцією (тифлокоментарем для незрячих).

Подана інформація була корисна не лише людям, які працюють з дітьми з порушенням зору, а й усім вчителям.

Фото без опису