21 листопада українці відзначають День Гідності та Свободи. Цей день є символом боротьби і перемоги, символом єднання заради найвищих ідеалів цивілізованого світу.
З нагоди пам’ятної дати 20 – 21 листопада 2019 року в читальній залі центральної бібліотеки  для  учнів  5- 6 класів Демидівського ліцею проведено  героїко-патріотичну годину  «Події , що змінили долю  України».
Бібліотекарі  здійснили екскурс у роки, які залишили глибокий слід у душі кожного українця, пройшлися етапами Євромайдану, згадали основні події трагічних днів, що випали на долю нашої країни.

Учні давали своє визначення поняття «гідність», «свобода». А на плакаті «Гідність - це …. » діти висловили свої думки, вважаючи, що це — відданість, вірність, честь, патріотизм, свобода, сила  духу.
Присутні переглянули відеофільм «Євромайдан - як усе починалося…», присвячений трагічним подіям на Майдані,  ознайомились з сайтом «Революція Гідності. Війна.Рівненщина». Згадали героїв-земляків, які загинули
захищаючи свою країну в зоні АТО. Вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та наших земляків-учасників АТО хвилиною мовчання. Всі  присутні ознайомились із  тематичною виставкою «Україна – територія гідності!»,  де
були представлені видання, які висвітлюють героїчні події Майдану та патріотизм і мужність воїнів АТО.