Фото без опису

7 листопада фахівці КУ «Демидівський ІРЦ», в. о. директора, Зінчук О.О. і вчитель-логопед, Кіндратів І. С. взяли участь у ІІ з’їзді корекційних педагогів України «Актуальні проблеми навчання та виховання дітей із особливими освітніми потребами в освітніх реаліях України» 
З’їзд відбувся на базі Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, м. Київ.

Фото без описуЗ’їзд розпочався з урочистостей з нагоди 100-річчя факультету спеціальної та інклюзивної освіти НПУ імені М. П. Драгоманова та 185-річчя університету. 

Фото без описуТакож фахівці мали можливість відвідати круглі столи, де знайомилися з досвідом  спеціалістів з усієї України. 
Зокрема, круглий стіл «Інноваційні підходи до спеціального та інклюзивного навчання дітей з особливими освітніми потребами» провела Шульженко Д.І., доктор психологічних наук, професор кафедри психокорекційної педагогіки факультету спеціальної та інклюзивної освіти імені М. П. Драгоманова. Тут обговорювалися питання просвітницької роботи, співпраці з батьками, також висвітлювалися проблеми, які виникають при використанні сучасних методик діагностики розвитку дитини.

Фото без описуТакож фахівці «Демидівського ІРЦ» відвідали майстер-клас «Технології роботи педагога та асистента педагога в закладах освіти з інклюзивною формою навчання», який провела Коваленко В. Є., кандидат психологічних наук, доцент кафедри корекційної освіти та спеціальної психології ХГПА. На майстер-класі розглядалися питання співпраці асистента педагога і педагога, види їх спільної роботи для найкращого результату в навчанні дітей з особливими освітніми потребами. 
По закінченню роботи всі учасники отримали сертифікати, які засвідчують участь у з’їзді.

Фото без опису