Фото без опису

20 жовтня 2009 року був підписаний Указ Президента України №836/2009 «Про День визволення України від фашистських загарбників».

Згідно з яким було встановлено це щорічне національне свято на державному рівні, яке присвячене вигнанню збройних сил вермахту з території України та вшанування героїчного подвигу і жертовності нашого народу у Другій світовій війні.

Нацистське вторгнення і окупація кривавими смерчами пронеслися нашою країною і забрали десятки мільйонів життів. Ціною надзвичайних, нелюдських зусиль і покалічених доль, українці змогли вижити в таких умовах і звільнити свою землю від чергових "визволителів". В Україні не залишилося практично жодної родини, яка б не зазнала втрат.

До останнього дня війни, українці хоробро воювали в лавах Червоної армії і регулярних військ держав антигітлерівської коаліції, боролися з ворогом у підпільних рухах опору багатьох європейських країн, ціною власного життя і здоров'я в тилу безперервно забезпечували потреби фронтів.

Ми ніколи не забудемо і завжди пам'ятатимемо тих, хто віддав своє життя, захищаючи свою землю від загарбників.

Земний уклін і сердечна подяка всім людям старшого покоління і особисто кожному учаснику тих бурхливих подій за здійснений подвиг заради вільного і щасливого життя нащадків.

На ваших прикладах, чесноти і вистражданих перемог виховані сучасні патріоти - захисники України.