13 жовтня 2019 року на території  Національного історико-меморіального заповідника «Поле Берестецької Битви» с. Пляшева, відбулося урочисте відкриття І Всеукраїнського фестивалю козацької слави «Пляшевська Січ».

Привітати учасників фестивалю прибули Демидівський селищний голова Віктор Іщук, народний депутат України Олександр Аліксійчук, директор Рівненського Центру розвитку місцевого самоврядування Руслан Сивий.

Всіх порадували виступи учнів Пляшевського і Демидівського ліцеїв. Хвилюючою була урочиста посвята в козачата близько 200-от учнів молодших класів з Рівненщини, Волині та Львівщини.
Отець Олег, місцевий священик прочитав молитву, виголосив кілька своїх віршів і окропив присутніх свяченою водою.
Дійство продовжилось біля «Козацького гаю» перед заповідником, де організатори пригощали всіх бажаючих смачним козацьким кулішем і лунали виступи виконавців Демидівського та Острівського будинків культури.

Малеча запам’ятає цей день як особливий для них. Адже вони змогли відчути причетність до великої історії нашого народу, до потужності і міці славного українського козацтва. Такі заходи, безсумнівно, виховують у дітей почуття гідності, честі та любові до Батьківщини.