Фото без опису

18 вересня відбувся тренінг з підготовки проектів на бюджет участі Демидівської селищної ради. У навчанні взяли участь близько 20 осіб, які вирішили реалізувати свої задуми за рахунок бюджету участі, зокрема представники громадських організацій, установ та підприємств селищної ради.

Передусім начальник відділу економічного розвитку, інвестицій та регуляторної діяльності селищної ради Сергій Щербатюк ознайомив присутніх із етапами впровадження Бюджету участі, правилами подання та голосування за проекти. Варто зазначити, що прийом заявок стартував 9 вересня і триватиме до 11 жовтня. Протягом цього часу зацікавлені особи повинні описати свою ідею у формі проекту, зібрати 10 підписів підтримки та подати в один із 11 пунктів супроводу бюджету участі.

Експерт проекту, представник Західноукраїнського ресурсного центру (м. Львів) – Левко Довган, нагадав учасникам, що таке Бюджет участі, на яких засадах він діє, розповів про переваги його запровадження для громади та для місцевої влади. Згодом учасники навчились формулювати проблему, мету і завдання проекту, складати бюджет і правильно оформлювати заявку.

Демидівська селищна рада нагадує, що всі бажаючі мають змогу прийняти участь у конкурсі проектів і отримати фінансування із селищного бюджету на ініціативи у сферах ЖКГ, освіти, культури, охорони навколишнього середовища та інше. На це у бюджеті 2020 року буде передбачено 200 тис грн.

Фото без описуФото без описуФото без опису