Фото без опису

Сьогодні, 29 серпня, українці вперше офіційно відзначають День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Про запровадження нової дати в календарі оголосив президент України Володимир Зеленський на День Незалежності.

Цю дату було обрано, оскільки 29 серпня 2014 року – день, коли на Сході України загинула найбільша кількість українських військових (за даними Міноборони, загинули 223 українські бійці - найбільше, ніж будь-коли).

До того ж, у цей час саме поспіли соняхи, але збирати їх було складно, адже в серпні 2014 року в цих соняхах, зокрема, тривали бої й залишалися загиблі українські захисники. Тому саме сонях став символом скорботи та пам'яті про полеглих на Донбасі українських воїнів.

Демидівським селищним головою та працівниками виконавчих органів селищної ради покладено квіти соняшників до пам’ятного знака «Борцям за волю та незалежність України» та хвилиною мовчання вшановано пам'ять захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису