Проєкт під назвою «Поліцейський офіцер громади» презентували в місті Рівне. Він передбачає, що у кожній ОТГ області працюватиме фахівець, який стане частиною громади. Селищний голова Віктор Іщук взяв участь у презентації проекту та підписав Меморандум про співпрацю.

Поліцейський офіцер забезпечуватиме порядок та безпеку на своїй території. А для цього він тісно співпрацюватиме із жителями ОТГ та вирішуватиме їхні проблеми. Таким чином, поліцейський сервіс на місцях стане більш якісний та ближчий до кожного мешканця.

«Проєкт – це наступний етап впровадження реформи поліції і орієнтований в першу чергу на сільську місцевість. На місцях є багато дрібних правопорушень. Саме їх попередженням і займатиметься поліцейський офіцер. Окрім того, до його обов’язків відноситиметься ювенальна робота, працюватиме він і з соціально незахищеними категоріями населення тощо. Офіцери, які прийдуть у громади будуть допомагати керівникам ОТГ спільно вирішувати безпекові проблеми території», - зазначив Голова Національної поліції України Сергій Князєв під час презентації.

Участь у заході також взяли поліцейські, міжнародні партнери проєкту, представники ОТГ області, фахівці Центру розвитку місцевого самоврядування. Присутнім розповіли про переваги проєкту, що вже діє у Дніпропетровській області.

Загалом на Рівненщині до участі в ініціативі відібрані 31 ОТГ з населенням 228 тисяч людей. Для їх обслуговування потрібно 41 поліцейський.

Вже відсьогодні розпочинається конкурс на прийом заяв від діючих поліцейських або цивільної молоді, що проживають в ОТГ. Відібрані офіцери пройдуть навчання у спеціалізованих закладах. Наразі це Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ, втім у планах створити ще один центр для західних регіонів – на базі Рівненського училища поліції. Після навчання фахівці вийдуть працювати у громади.

За рахунок коштів державного бюджету офіцери будуть отримувати заробітну плату, забезпечені необхідною амуніцією та службовим автомобілем. Втім, громадам теж необхідно допомогти створити комфортні умови для ефективної роботи поліцейських офіцерів.