В Демидівській селищній раді відбулась зустріч стосовно впровадження проекту «Поліцейський офіцер громади», в якій взяли участь селищний голова Віктор Іщук, заступник селищного голови Сергій Герук, представники Демидівського відділення Дубенського відділу поліції ГУ Національної поліції України в області та центрального апарату МВС, координатори втілення проекту в області.

Після обговорення учасники зустрічі оглянули приміщення, які потенційно можна використати для облаштування службового кабінету для поліцейського офіцера громади. Координатори запевнили, що оглянуте приміщення прийнятне і після проведення ремонтних робіт його можна використовувати.

Даний проект охоплює усі регіони держави: близько 30 тисяч населених пунктів, де мешкає майже 28 мільйонів громадян. Його метою є тісна взаємодія поліцейського з об’єднаною територіальною громадою та орієнтація на її потреби.

- Сьогодні поліцейський і громада стають ближчими. Дуже важливо, щоб цей зв'язок, який має бути направлений на забезпечення якісних умов життя, безпеки, якісного реагування на будьякі ситуації, дав можливість людям відчувати впевненість і безпеку, – сказав Віктор Іщук.

Представник управління превентивної діяльності у Рівненській області Олександр Бортник зазначив, що у МВС продовжують розбудову поліції, виходячи з філософії та принципу «Служити та захищати».

Мета проекту - забезпечення кожної територіальної громади офіцером поліції. Хто такий поліцейський офіцер громади? Це офіцер поліції, який орієнтований на вирішення безпекових проблем саме своєї територіальної громади. Він доступний до населення, тому що постійно знаходиться поруч з людьми.

Національна поліція прагне спільно з громадою працювати над вирішення проблем та викликів, які постають перед нами. Кожна людина у найвіддаленішому селі повинна почуватися у безпеці. Тому основними завданнями проекту є постійна співпраця з громадою, інтеграція поліції у суспільство, задоволення безпекових потреб громадян, ефективне та консолідоване вирішення локальних проблем громади та оцінка роботи поліції на основі дослідження рівня задоволеності громадян, – зазначив координатор проекту.

Більш детально про проект ТУТ.

 

Інформує відділ з надзвичайних ситуацій,мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами селищної ради