Фото без опису

Сьогодні, 30 червня, на території Національного історико-меморіального заповідника «Поле Берестецької битви» у с. Пляшева, відзначають 368-му річницю битви під Берестечком. Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив Божественну літургію у Свято-Георгіївському чоловічому монастирі на Козацьких Могилах за участю архієреїв та духовенства з усієї України. Під час богослужіння також було звершено особливу молитву за козаків та селян, що віддали своє життя за православну віру та захист Батьківщини поблизу с. Пляшева під Берестечком ще у XVII столітті, але пам’ять про них живе і досі.

Після богослужіння відбулася урочиста хода та покладання квітів до Пам’ятника загиблим козакам.

Для всіх присутніх звучали українські патріотичні поетичні та музично-пісенні твори. А неподалік створено справжній козацькій табір, там козаки представили бойову атрибутику часів національно-визвольної війни та частували гостей смачним кулішем.

Окрім святкувань та веселощів, гості могли відвідати музей та придбати різноманітні товари – починаючи з вишиванок, глиняного посуду, виробів з дерева і закінчуючи прикрасами, різними напоями, стравами.

Діти забавлялися на атракціонах, молодь активно робила світлини на мальовничих просторах.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису