Фото без опису

28 червня 1996 року назавжди залишиться видатною подією в сучасній історії української державності. Обравши шлях незалежного розвитку і закріпивши це в Конституції, Україна підтвердила своє прагнення розвивати і зміцнювати незалежну, соціальну, правову державу. Конституція стала не просто головним правовим документом, а й реальною основою розбудови вільної демократичної країни, першоосновою формування політичних, економічних та духовних реалій нашого суспільства.

26 червня 2019 року бібліотекарем центральної бібліотеки Ольгою Легкою проведено для користувачів бібліотеки історичний екскурс «Оберіг нашої державності» приурочену 23-й річниці Конституції України. В ході заходу присутні ознайомилися з особливостями Конституції як Основного Закону, засадами української Конституції її основними статтями. А також дізналися що першою вітчизняною Конституцією вважається Конституція прийнята 5 квітня 1710 року гетьманом Пилипом Орликом, була однією з перших в Європі та світі.

Діти  взяли участь у грі-подорож: «Права людини  в Конституції України», в читальному залі  переглянули книжково-ілюстративну виставку «Знання законів-знання прав» та переглянули  фільм  «Історія української Конституції».

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису