День вишиванки — це свято національної єдності, що відзначається щороку у третій четвер травня. Жителі всього світу у цей день одягають українську вишиту сорочку – вишиванку,  яка є оберегом, захищає людину від біди та негараздів. Вишиванка в Україні – є яскравим та самобутнім явищем нашої культури. 

Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини. Кожен українець в цей день мав можливість підтримати ідею одягти вишиванку і вийти в ній на роботу, школу чи садочок, виразити свою національну та громадянську позицію, культурну освіченість та духовну свідомість.

В акції «Український вишитий рушник – оберіг щасливої долі» взяли участь учні та педагоги опорного закладу Демидівський ліцей. Одягнувши національне вбрання, вони пройшлися святковою колоною по вулицях Б. Хмельницького, Луцька, Миру, Кооперативна. До акції долучились працівники Демидівської селищної ради, установ та організацій. Багатство кольорової палітри, різноманітні орнаменти, узори вишитого одягу та рушників чарували очі, що створило святковий настрій всім присутнім.

Упродовж дня ми ще раз довели, що ми справжні українці, гідні нащадки наших славетних пращурів, які свято бережуть духовну спадщину. 

В День вишиванки всі мали піднесений настрій, адже відчували гордість за приналежність до українського народу. Свято об’єднало тих, хто серцем і душею вболіває за свою Батьківщину, пишається та поважає багаті традиції українського народу, прославляє безцінні культурні надбання на теренах нашої країни.

Дякуємо усім, хто з гордістю одягнув вишиванку!

Більше фото у розділі фотогалерея