Фото без опису

07 травня в смт Демидівка відбувся тренінг з практичних аспектів впровадження бюджету участі. Демидівську ОТГ в числі чотирьох було відібрано у конкурсі серед ОТГ Західної України для запровадження бюджету участі, який був оголошений Західноукраїнським ресурсним центром. Завдяки фахівцям ЗУРЦ відібрані громади отримують експертно-консультаційний супровід та іншу підтримку у процесі впровадження бюджету участі.

У заході взяли участь заступник селищного голови Сергій Герук, керівники структурних підрозділів селищної ради, представники бюджетних установ, організацій та підприємств.

В ході тренінгу експертка Західноукраїнського ресурсного центру Уляна Волошинівська детально розповіла присутнім про основні етапи впровадження Громадського бюджету, вимоги щодо проектних пропозицій, про те, як готувати та подавати проекти Громадського бюджету. Обговорили з присутніми проект Положення про бюджет участі та необхідні кроки з прийняття нормативно-правових актів селищною радою.

Такий інструмент, як бюджет участі, стає дедалі популярнішим в Україні, оскільки підвищує спроможність жителів громад  самим приймати рішення, куди витрачати частину місцевого бюджету, щоб поліпшити життя громади.

Фото без описуФото без описуФото без опису