Фото без опису

07 травня в смт Демидівка відбудеться тренінг з практичних аспектів впровадження бюджету участі. Демидівську ОТГ в числі чотирьох було відібрано у конкурсі серед ОТГ Західної України для запровадження бюджету участі, який був оголошений Західноукраїнським ресурсним центром. Завдяки фахівцям ЗУРЦ відібрані громади отримують експертно-консультаційний супровід та іншу підтримку у процесі впровадження бюджету участі.

Навчально-практичний захід пройде у читальному залі Центральної бібліотеки (вул. Б. Хмельницького, 12), початок о 10:30. До участі запрошуються представники бюджетних установ, небайдужі жителі, громадські активісти та всі, кого цікавить бюджет участі.

Такий інструмент, як бюджет участі, стає дедалі популярнішим в Україні, оскільки підвищує спроможність жителів громад  самим приймати рішення, куди витрачати частину місцевого бюджету, щоб поліпшити життя громади.

Що таке бюджет участі? Бюджет участі – демократичний процес, який надає можливість кожному жителю брати участь в розподілі коштів місцевого бюджету через створення проектів для покращення міста/ОТГ та/або голосування за них.

Будь-який житель ОТГ може подати проект, пов’язаний з покращенням життя в ОТГ, взяти участь у конкурсі, перемогти в голосуванні і спостерігати за тим, як його проект реалізують в рамках бюджету 2018 року.