Фото без опису

2 квітня у Міжнародний день дитячої книги у публічно -  шкільній бібліотеці – філії с. Пляшева бібліотекарем Марією  Хміль оформлено тематичну книжкову виставку та проведено бібліотечний урок «Мандри казковими шляхами Г.Х.Андерсена». Юні читачі з великим задоволенням слухали розповідь бібліотекаря про життя і творчий шлях великого казкаря Г. К. Андерсена та цікаві факти із життя данського письменника. Він -  один із найулюбленіших казкарів усіх часів і народів, автор всесвітньо відомих казок для дітей і дорослих. Його твори, перекладені більш ніж 150 мовами, стали сценаріями численних екранізацій, мультфільмів, театральних постановок.

Також молодші школярі дізналися про твори сучасних дитячих письменників: Зірки Мендзатюк, Сашка Дерманського, Івана Малковича, Маряни Савки, Оксани Лущевської та інших

Святкування Міжнародного дня дитячої книги є показовим, адже книга має неабиякий вплив на формування духовного світу людини. Дитяча книга – перша сходинка до пізнання безмежного, чарівного, дивовижного світу – життя. Книги вчать розрізняти добро і зло, хороших і поганих персонажів, розуміти дружбу, чому так важливо допомагати іншим і ділитися добром.

Фото без описуФото без опису