Фото без опису

Розвішування «пташиних будиночків»

Щорічно 1 квітня відзначають Міжнародний день птахів, який проходить в  рамках програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера». Саме 1 квітня 1906 була підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів.

   Тож у цей день пройшли тематичні бесіди з молодшими школярами «Птахи – наші друзі». Діти розповідали про народні прикмети, пов`язаними з птахами, розгадували загадки.

А 2 квітня у Пляшевський ліцей завітала Лідія Дмитрівна Бігун, завклуб
с. Пляшева, щоб разом із школярами розвісити на деревах на шкільній території шпаківні, дуплянки та інші «пташині будиночки», виготовлені Юрієм Бігуном разом із дітьми напередодні.

Також Лідія Дмитра провела вікторину «Чи знаєте ви птахів?». Питання за питанням, інформація за інформацією – і нові знання, нові відкриття про пташок! Про те, де живуть, яку користь приносять, про їх «санітарні здібності» та ін. Усі присутні стільки гарного та цікавого почули й побачили про птахів, збагатились знаннями та повагою до друзів наших менших! А ще – отримали солодкі подаруночки.

Відгадування загадок, птахів за описом, вікторина про пернатих – ці та багато інших завдань допомогли учням підійти до висновку: Ми будемо берегти та охороняти птахів!

 

Ніколи не зробимо шкоди

Ми пташці у ріднім краю.

Нехай звеселяють природу –

Співають для нас у гаю!

 

Сьомак Л.Я., заступник директора ліцею з навчальної роботи

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису