29 березня 2019 року  в центральній  бібліотеці відбувся  семінар – тренінг «Складові успіху: PR – діяльність публічних бібліотек», активну участь в якому прийняли бібліотекарі громади.

В нашому суспільстві існує стереотипна думка про те якою є бібліотека. Тож зміна традиційного сприйняття книгозбірні і донесення до населення ключового повідомлення про те, що бібліотеки модернізуються та надають користувачам нові види послуг на основі сучасних технологій, можливі тільки через ефективні зв’язки із медіа. Як будувати ефективні відносини з журналістами? Навіщо це робити, а головне - як? В чому секрет успішного повідомлення для преси? Механізм ефективного релізу та анонсу, основні помилки – «як не потрібно робити». Ці питання викликали  інтерес у бібліотекарів та їх обговорення. А на практичному завданні  вчилися  писати прес-анонси, прес-релізи, визначати цільові аудиторії бібліотеки та готувати для них дієві меседжі.

Також в рамках семінару учасники  активно долучалися до обговорення актуальних питань з медіаосвіти, шукали відповіді у чому полягають відмінності між інформуванням та пропагуванням, що таке фейки.

Метою організаторів  семінару було - навчити бібліотечних працівників правильно, грамотно подавати інформацію про свої ресурси і бібліотечні послуги , компетентно споживати будь-які повідомлення в мас-медіа та вміти створювати свій власний медіа-продукт.