Книжковий світ - то особливий світ.
І безкінечний - наче море з небом.
Почати можеш будь-коли політ.
Для цього просто лиш читати треба!»
Олександр Афонін

У вінок весняних свят гарно вплітається свято – Всеукраїнський тиждень дитячого читання , прикрашене особливим колоритом – дитячими дзвінкими голосами, сміхом, гумором і книгами.

Традиційно такий тиждень пройшов з 19 по 25 березня в центральній бібліотеці  під гаслом «Читаюча дитина – майбутнє України».

Тиждень дитячого читання був насичений різноманітними яскравими, святковими, інтелектуально-розважальними заходами:

Вперше завітали в чарівну оселю дитячої книги на екскурсію  учні 1-их класів Демидівського ліцею.   Маленькі «чомусики» і «запитайлики» дізналися про походження слова «бібліотека»; про цікаві книжки та журнали, які є в книгозбірні; про правила поводження з книгою, та як потрібно вести себе у бібліотеці, а чого не слід робити. Крім того, пройшлися вулицями нашого «казкового містечка» - бібліотеки. Заглянули до «чарівних палаців» - стелажів, на яких живуть наші друзі – книжки. Всім дуже сподобалась цікава та пізнавальна екскурсія, яка не залишила жодну дитину байдужою про що свідчили слова вдячності від наших маленьких користувачів.

  

Для маленьких читайликів, які цікавляться періодичними виданнями, проведено огляд  дитячої преси  «Дитячі журнали, цікаві й барвисті, про все нам розкажуть: потрібне й корисне» . «Барвінок» , «Пізнайко», «Кузя», «Розумашки», «Бедрик», «Яблунька» та інші чудові журнали і газети створюють гарний настрій і бажання зануритися в світ кросвордів, ребусів, цікавих історій та пригод.

 

Казковою стежинкою діти здійснили захоплюючу подорож у світ казок, де на них чекала вікторина « Казкарів ти більше знай, казки ти їх читай», яку вони із задоволенням розгадували.

 

Діти  переглянули мультфільми  «Маша і ведмідь», «Солом’яний бичок»,   «Фарбований лис»… Після перегляду мультиків присутні ділилися враженнями побаченого і обмірковували, як би вони вчинили на місці того чи іншого героя. Отже хороші мультики вчать моралі, поняттям, що правильно, а що ні..

 

Під час краєзнавчої  години  «Шевченко і Рівненщина»  учні  дізналися що 173  років тому по Рівненських просторах мандрував великий митець України – Тарас Григорович Шевченко. Мальовничі місця спостерігав Тарас Григорович, проїжджаючи Корець, Острог, Дубно і Берестечко. Минають віки, стираються написи на камені, тліють книги, але слово Т. Шевченка житиме вічно.

 

Іще однією цікавою і корисною подією в рамках тижня стала для юних демидівчан літературна година «Письменники рідного краю».  Діти із задоволенням дізналися про місцевих літераторів, які живуть або жили поряд з нами, ознайомилися з їх біографіями та творчістю.

Неабияке задоволення приносять нові книги, коли надходять в бібліотеку. Кожна нова книга – це завжди подія та нове знайомство.

 

Цей тиждень був надзвичайно яскравим і неймовірно захоплюючим. Він приніс дітям багато позитивних вражень, додав знань, а бібліотеці – нових користувачів!