Фото без опису

Щорічно у березневі дні весь український народ вшановує пам'ять національного поета Тараса Шевченка.

Вже традиційно, протягом днів, присвячених величній постаті українського генія, співця покріпачених та знедолених, у Вербенському ліцеї учителями української мови та літератури Друзюк Л. А. та Гогой О. А., членами учнівського самоврядування проведено літературно-поетичну годину «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття». Метою цього заходу було поглибити знання учнів про Т.Г. Шевченка, розкрити велич українського генія, наблизити його до серця кожного учня, стимулювати пізнавальний інтерес дітей до його життєвого і творчого шляху, виховувати шану і повагу до Шевченка та його творчості, гордість і патріотизм українського народу.

Під час заходу присвяченого вшануванню пам’яті Тараса Шевченка,  ведучі розповіли про цікаві сторінки життя поета, із задушевним почуттям та ліризмом декламували поезії великого Кобзаря, продемонстрували. Підготували учителі і віртуальну подорож залами національного музею Т. Г. Шевченка «Шевченковими шляхами». По закінчені заходу усі учасники-декламатори були нагородженні грамотами та призами.

Проведений захід нікого не залишив байдужим. Кожен відчув себе частинкою великого українського народу, який з такою любов’ю і болем оспівував у своїх творах великий український митець.

 Минають роки і століття, відходять у небуття покоління людей. Та генії не вмирають, адже доки житиме український народ, доти житиме в народі гнівна й ніжна муза Шевченка, невмируща слава та велич поетичного слова генія, яке пробуджує у серці кожного всерозквітаючу радість від духовного збагачення його творчістю, невимовну гордість за ту неоціненну спадщину, яку залишив нам вірний син українського народу.

Тож шануймо і будьмо гідними цього величного надбання!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису