Фото без опису

У дні, коли природа пробуджується до життя, ми усі вшановуємо пам'ять видатного, геніального поета, митця і патріота України Тараса Григоровича Шевченка. Вчимося виховувати пошану до української мови, скарбів поетичного слова, формувати культуру мовлення через осмислення і відтворення краси і багатства Великого Кобзаря.

Його ім’я навіки закарбоване в нашій пам’яті, душах і серцях зробивши неоціненний вклад в духовну скарбницю людства. Без Т.Г Шевченка не можна уявити нашої літератури, нашої культури, нашої країни.  Його творчість невмируща. Життя Кобзаря є справжнім подвигом у мистецтві, якому був відданий, щоб врятувати український народ, відкривши перед ним шлях у майбутнє.

Ми, нащадки, будемо завжди берегти у наших серцях той вогник любові до України, який запалив поет своїми безсмертними творами

З нагоди дня народження відомого українського генія Т.Г. Шевченка бібліотекарем публічно-шкільної бібліотеки-філії с. Острів Іриною Миронюк  для учнів з 1-4 класів  Острівської гімназії Демидівської селищної ради, було проведено ряд заходів: поетичний колаж “Ми чуємо тебе, Тарасе крізь століття”, вікторину “Тарасе, твоя творчість вічна”. Також    присутні ознайомились з літературою, яка була представлена на виставці  і завершили захід годиною читання поезії Кобзаря.

Фото без описуФото без опису